петък, 20 ноември 2015 г.

Първото 100% електрическо такси от "Йелоу333" АД и КИА Моторс


Намираме се в Централен офис на Йелоу такси.
Датата е 18.11.2015г / Сряда / , а времето е повече от прекрасно.
Събитието - Освещаване на изцяло електрическия автомобил KIA Soul EV.
На събитието присъстваха както колеги, така и Корпоративни клиенти, фотографи и прекрасни млади хора, с които работим всекидневно за осъществяването на проектите си.

Изследванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили. Едно електрическо такси произвежда нулеви CO2 емисии. 
Няколко месеца тестове бяха нужни на Yellow Taxi да изпробват KIA Soul EV за редовно такси в София, като от тази седмица електрическото такси е вече официално част от автопарка на компанията.

Всички собственици на електрически превозни средства са добре дошли да заредят безплатно своите електромобили в нашия офис на ул. „Н. Габровски“ 1, както и в търговско-сервизния комплекс на КИА Мотор България на бул. „Цариградско шосе” 144”.

Първия корейски изцяло електрически модел Соул EV се задвижва от 81 kW електрически мотор със 110 к.с. и въртящ момент от 285 Nm. Моторът предоставя мощност на предните колела посредством безстепенна скоростна кутия. Благодарение на инстантния въртящ момент, електро-двигателят гарантира забавно управление с бързо ускорение (до 100 км/ч за 11.2 сек.) и максимална скорост от 145 км/ч. Чрез използване на водещата в сегмента енергетична плътност на батерията, Соул EV изминава 212 км с едно зареждане. Интериорът на модела е изработен от органични, био материали, което определя Соул като лидер в сегмента на електрическите автомобили с приложени екологично чисти материали. Моделът е оборудван с ABS, BAS, ESC, HAC, VSM, ESS, TPMS, климатроник, система за безключов достъп, навигация, камера за движение на заден ход, парктроник, Bluetooth, ел. стъкла, круиз контрол, и др.