неделя, 24 януари 2016 г.

Агресивен ли е нормалният мъж?

   "Така или иначе, широко разпространено е мнението, че всеки мъж има "садистични" наклонности! Знае се със сигурност, че мног от мъжете обичат да срещнат известна съпротива от страна на партньорките си.
Подобно поведение вероятно показва "завоевателския дух", присъщ на мъжката част на човечеството!
Нормално е, при положение, че мъжът не  се нуждае от агресивност, за да бъде полово добре. Ако получава ерекция единствено благодарение на агресивност или на бруталност ( с мисъл или действие ), такъв мъж е импотентен и действително има садистични наклонности.

   Изглежда, че съществува тънка разлика между нормалното и ненормалното. На практика съвсем не е така. Нормалният мъж ще достигне половата си мощ както при наличието на агресивност, така и без нея. Поведението му ще бъде съобразено с това на партньорката му. Казват, че жените обичали грубостта? Мисля, че не е вярно ( при положение, че са нормални!). Жените обичат сигурността, която има дава психически и физически силният мъж. Но също така те много добре могат да направят разлика между нормалната и ненормалната агресивност.

   Истинският пол произтича от непосредствената човешка същност. За да се получи ерекция, не е необходимо непременно да влиза в действие въображението, даден комплекс или нещо друго, а да участва цялата личност.
Истинският мъжки пол е израз на действителна, цялостна, неразрушима мъжественост както в психически, така и във физически план. И не бива само защото около нас гъмжи от фалшиви мъжествености, да забравяме този основен закон!
Той връща пола на високия стожер , на който трябва да се намира по право, вместо да гние по ямите, където е запокитен с такава лекота."


Източник: "Фантастичните победи на модерната психология" - Пиер Дако

Какво е мъжкото полово усещане?


" Имаме случай на импотентност, когато липсва някой от елементите за осъществяване на половия акт, което го прави непълен и ненормален. Най-често смущенията са следните:
Липса на желание -  Изтласкване на желанието-Липса на ерекция-Недостатъчна ерекция-Ерекцията е прекъсната преди или по време на акта-Липса на еякулация -Невъзможност за задоволяване - Невъзможно отпускане.
   Имаме импотентност, когато мъжът трябва да си послужи с нещо сексуално, за да получи ерекция. Подобни случаи са толкова многобройни, колкото и неврозите..."
   Пример: даден мъж е импотентен, освен ако не е под партньорката си. Тази поза може да е нормална, при условие, че мъжът запазва потентността си извън нея. Но за него тя не е нормална. По каква причина?
Защото е единствената поза, в която получава ерекция. Вероятно този мъж има хомосексуални наклонности.

   Много мъже са импотентни, освен ако по време на акта не рисуват във въображението си ситуации, нямащи нищо общо със самия полов акт.
   Няколко примера:
   Х. не може да получи ерекция, освен, когато си представя, че е голяма космата маймуна.
   Y. постига ерекция, когато си представя, че го измъчват. Ето защо е отдолу(мазохизъм).
    Z. е импотентен, освен ако не мисли съсредоточено за ръкавиците на жена си(фетишизъм).
   А. трябва непременно да си представи красива млада жена, седнала в луксозна кола(дълбоко заседнало чувство за малоценност).

  Тези примери, които може да продължат безкрайно, доказват, естествено, наличието на неврози..."


Източник :  "Фантастичните победи на модерната психология" - Пиер Дако