четвъртък, 11 октомври 2018 г.

За страха и отвъд зоната на комфорт

Рационализация: - може да се определи като използване на "добри начини", но не истинските причини за държането по определен начин. С тази стратегия човек може да си осигури  рационално обяснение на поведението и правейки това, да скрие от себе си и от другите по-малко подходящата мотивация.

Изолация: / защитен механизъм/ - при изолацията човек отделя емоцията от подходящото съдържание и по този начин се справя хладнокръвно с теми, които иначе биха били заплашващи и емоционално претоварващи.

Отричане: - при отричането човек не обръща внимание на предизвикващите страх аспекти на ситуацията и променя интерпретацията на ситуацията така, че я разглежда като по-малко заплашителна.

Страхът може да се превърне в хронична тревожност.

Успехът се крие точно отвъд зоната на комфорт. А тя е лишена от всякакъв страх. КОгато се чувстваш в безопасност, е трудно да намериш  нужната мотивация. Където има комфорт има и безучасност, а тя е голяма противодействаща сила на успеха.

Когато пребориш страха си, идва чувството на удовлетвореност, радост, след което можеш да видиш страха от друг ъгъл - в друга светлина -  като врата към успех. Израстване.