събота, 6 май 2017 г.

Кои са белезите на вътрешната хармония?



"Някои неща във вас са в хармония и в момента. Единственото, което би трябвало да ви тревожи, е защо избирате да не се обичате точно сега такива, каквито сте.
В мига, в който направите избора си да практикувате себеуважение, ще поемете пътя на съществуването, а не на действието.
Спомнете си, че при източния модел няма осъждане, нито пък сравняване.
Вие сте това, което сте в дадения момент.
Ако искате да се чувствате по-добре и по-хармонични, започнете да се отнасяте с любов към собствената си личност.
Винаги се питайте: "Какво чувствам спрямо себе си точно сега?"
И независимо от отговора се старайте да изпитвате любов. Ако сте изпълнени с омраза към себе си, припомнете си, че вие сте тези, които правите избора.
Това ще ви помогне да се разграничите от своето поведение. Много по-лесно и безболезнено е да мразим поведението си, отколкото себе си.
Ако ненавиждате постъпката си, помислете дали следващият път не можете да направите нещо по-различно. Внесете корекции и си простете. Освободете се.
След време ще откриете, че е далеч по-просто да изберете поведение, което да ви въздейства положително и укрепващо. Ще искате да се държите по начин, който ви дава усещане за вътрешна хармония, и ще ви е по-трудно да направите неща, от които изпитвате неудобство,
ще ви стане втора природа да избирате поведение, което ви харесва и усилва положителните ви чувства към вас самите.
Ще започнете да усещате, че се контролирате, че все повече се гордеете със себе си и се чувствате все по-добре, уравновесени и хармонични. Целият този процес се превръща в един утвърждаващ цикъл, изпълнен с любов. Вие практикувате да обичате себе си, практикувате поведение, продиктувано от обич, и установявате, че ви става все по-лесно да се отнасяте с любов към своята личност."

Из: Джобен психотерапевт - Сузана Макмахън