събота, 25 март 2017 г.

Многоточията спасяват...неизказаните думи са там между тях...обречени завинаги в сянка...препядствията са онези плашещи неща, които застават помежду ни в онази илюзорна действителност, която така умело борави с нашия живот...да, точно така...мислите ми са навсякъде, хаотични....до болка разпиляни...и прецизно подредени...в хаоса.
Харесва ми да съм неразбрана от много и разбрана от един...това придава интимност на моментите, на емоциите...на сетивата...
Пръснати букви от клавиатурата...кодирани...пълни с копнеж...разчитани единствено през мехурчетата на шампанското на фона на SEV...ммм да...определено това е моят стил...моят свят...моята същност...това е моето послание...към теб...и твоят свят...


https://www.youtube.com/watch?v=Wm8V1GGUAu8

Значение на релаксацията

"В състояние на релаксация / отпускане/ паметта, въображението, фантазията и интуицията са по-силни, отколкото в будно състояние.
За да повярваме в някоя мисъл, тя да стане истина за нас и наше убеждение, е необходимо да я повтаряме многократно в състояние на релаксация, да си я внушаваме така, че тя да се закодира дълбоко в подсъзнанието ни.
В това състояние, чрез самовнушение, ние можем да окажем лечебно въздействие върху вегетативната нервна система, която ръководи функциите на всички органи, и да постигнем:
успокояване на болките в главата и тялото; премахване на безсънието; нормализиране на функцията на всички органи и излекуване от функционални заболявания; лекуване на склероза, нормализиране на кръвното налягане; лекуване на алергии, засилване на имунната система.
Релаксацията има огромно въздействие върху духовния свят на човека. Тя може да се използва ежедневно за преодоляване на стреса. Чрез релаксация можем да преодолеем бързо стресовото състояние, да се освободим от напрежението и да възстановим нормалните функции на организма."

Източник:
"Енциклопедия на чувствата"

Посяване и отглеждане на положителните чувства




" Един от най-ефективните методи за борба с отрицателните мисли и чувства е замяната им с положителни, но най-съвършеният и резултатният начин е да посяваме в съзнанието си, да се грижим, да отглеждаме и да задържаме само положителни мисли, които генерират положителните чувства. Как можем да постигнем това?
     1/ Да търсим и отсяваме от всички събития във всеки момент само хубавите, положителните - това е житейска философия, начин на възприемане на явленията в природата и в живота. Вечер, като правим равносметка на деня, да отбелязваме и акцентираме всяко малко постижение - това е зрънцето, което ще ни вдъхне вяра и сила.
Да се радваме и да бъдеме благодарни за всеки, дори и малък успех.
     2/ Да сме благодарни за всичко, което сме преживели през деня -  и хубаво, и лошо, за успехите и неуспехите, за грешките, които са житейските ни уроци и поуки, водещи до духовното и усъвършенстване. Да празнуваме успехите си!
     3/ Да умеем да извличаме удоволствие и радост и от неприятните моменти, явления и събития. Да виждаме приятното и полезното при всяка трудна и неприятна ситуация.
Когато вали дъжд, вместо да се вайкаме, че ще се намокрим, да се радваме и да сме благодарни, че ще се обогатим с озон и това окаже чудотворно въздействие върху организма ни.
     4/ Естественото чувство, което е заложено в човешката природа, е  любовта.
Всички хора на Земята трябва да живеят и да се чувстват като събратя, свързани с най-красивите чувства-приятелство, съчувствие и загриженост един за друг/емпатия/, любов.
      Любовта е най-мощната жизнена психична енергия. Не пестете тази енергия, не я задържайте във вас, а я раздавайте - излъчвайте любов!
С това вие създавате най-добрите условия за функциониране на вашия организъм, за удължаване на младостта, отдалечаване и съкращаване на старостта. Любовта, която излъчвате към другите се отдава и връща в отговор към вас.
Златното правило на нравствеността , човечността и толерантността гласи: "Аз постъпвам и се отнасям към другите така, както бих искал те да се отнасят към мен."
Преодоляването на препятствията е най-голямото предизвикателство, това е нашата стихия, в която можем да се изявим- да проявим смелост и да поемем риска, вместо да бъдем колебливи и нерешителни страхливци.
Да гледаме на трудностите като интересна игра, математическа задача, в решаването на която можем да проявим своя ум и да бъдем по-бдителни.
Положителните чувства са необходимата и най-благоприятна среда, която трябва да поддържаме, и задължително условие, за да се радваме на истинско духовно и физическо здраве."

Източник: "Енциклопедия на чувствата"
Б.Спиноза, В. Вундт, А. Адлер, .."