неделя, 7 октомври 2018 г.

SilviAmica

"На света има един милион типа хора. Днес обаче искам да пиша за онези жени, които горят със собствена светлина. Които заспиват без периодично съобщение за лека нощ. Които не се събуждат до някой, който да им казва “красива си”, докато са със разрошена коса и без грим. Но те знаят, че са такива.

Искам да пиша за онези жени, в световете на които има пожари. Които са безспирни и неуморни. Които знаят, че няма нищо лошо в това да си сам - качество пред количество. Които блестят, работят творят и не чакат нищо да им дойде наготово. Които не се оплакват от обстоятелствата, а ги пригаждат към себе си. Които опитомяват зверове, танцуват с урагани. Които не признават “не” и “не мога”. Които вярват, че невъзможното е само плод на разума и за тях то не съществува. Които се прибират уморени от работа, събличат дрехите си, взимат си душ и се потапят в уюта на собствената си компания. Които умеят да прекарват времето си добре и сами, а не търсят винаги да го запълнят с някой. Които имат тежки моменти, които са повалени, но на следващия ден стават и продължават. Защото знаят, че животът е за това - да продължава да се случва. Не чака никого. Всичко зависи от нас. И е една малка магия.

Искам да пиша за онези жени, които уважават мъжете. И хората. Които знаят кога да мълчат и кога да говорят. Които умеят да разговарят. Умеят да изслушват. Които разбират (приемат), а не съдят. Които изразяват емоция. Които могат да бъдат силни, но знаят как да боравят с нежност.

Искам да пиша за онези жени, които не прекарват времето си в обсъждането на други жени. Които не хвърлят боб, не гледат на Таро, когато той не пише. Които знаят, че има по смислени и стойностни разговори от новия салон за красота и клиентите му. Които не гледат в чуждата чиния, а само в своята собствена.

Искам да пиша за онези жени, които са жени в целия смисъл, който влагам в тази дума - да знаеш кога да бъдеш силен и кога слаб. Да боравиш добре с баланса.

Искам да се обърна към тези жени, за да им кажа едно огромно благодаря, че съществуват и ги срещам и че все повече откривам себе си в тях. Дами, страхотни сте! Карате ме да си загубя акъла по вас. Абсолютното ми, тотално вдъхновение. Не губете вяра в себе си. Уважавайте се. Дали сте толкова много, за да се превърнете в това, което сте сега - не позволявайте на всеки случаен да ви разопакова.

Страхотни сте.
Красиви сте.
Зашеметяващи.
И толкова пленителни. "

Силвия Крумова

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1376299349170801&id=923475501119857

Детето като символ в съня

"Появата на дете в сънищата е изключително разпространена-очакваме дете, преживяваме смъртта на дете, губим детето си, намираме детето си и пр.
Най-чести са може би сънищата с бременност. В съня детето почти винаги означава нещо съществено, което е на път да се появи или да изчезне."

Из: "Тълкуване на сънищата"- Пиер Дако