четвъртък, 29 юни 2017 г.

За страховете в душите ни

Кога преценяваш дали е дошъл момента да преобърнеш живота си. Усет , интуиция или чиста проба късмет?
Точния момент със сърцето ли се усеща или с разума и защо си задаваме най-важните въпроси, когато сме адски тъжни?
Защо винаги трябва да удряш дъното, за да се усетиш, че си закъснял...в избор, в чувства, в смазващи любови, които така изтискват жизнените ти сили, че имаш чувството, че си стигнал последния кръг на Ада?
И какво правиш когато си най-щастлив?
Чакаш, наслаждаваш се и без съпротива се заблуждаваш, че имаш цялата вечност пред теб, която ще изтърпи егото ти да разруши всичко свято.
Да! Хаотично пиша. Пиша  само за хората, които могат да четат!
Може би съм стигнала до онзи етап от живота си, в който предпочитам да говоря за нещата с истинските им имена. Най- интересното е, че не изпитвам и капка страх.
Страха е най-големия манипулатор, най-силния играч, водач, лидер на податливите.
Във времето някак успях да го надскоча и съм щастлива, че успях да подчиня страховете си и да ги превърна в сила, която работи за мен...не против мен. Това се случи, когато се изправих лице в лице с тях.
Тогава осъзнах колко крехки са всъщност...почиват върху тънкия лед на моите слабости. Беше ми страх, докато не повярвах, че мога да плувам.
Бебетата също могат...инстинкта за самосъхранение, който вместо да го подсилим и използваме в наша полза, го пъхаме в задния си джоб и сядаме на него.
Така е и със страховете...превръщаме ги от илюзия в реалност...а можеме да бъдем свободни ... и щастливи...

Края на юни...топъл, щастлив и по-осъзнат...
Dianne

Жените пичове

Има една особена порода жени. Наричат се – пичове! Имат способността да преглъщат себе си, собствените си желания и личното си щастие. И го правят не защото са гладни. Нито защото са жадни. Правят го, за да бъде добре другият. Мазохизъм, егоизъм или чиста проба глупост?! Не знам. Но жените пичове са здрава смес от желязо и бетон, на която би завидяла и най-проспериращата строителна фирма в Австралия. Тайната на тази смес е сърцето, което е забъркано в бетона. Да, точно тази мекост прави здравината!
Жените пичове не хленчат!
Жените пичове търсят оправдание и смекчаващи вината обстоятелства за този, който ги обиди.
Жените пичове хрупат солети с елегантността, с който кифлите завъртат спагети “алденте” около вилицата си.
Жените пичове могат да дадат съвет на бившето си гадже как да се държи с новата си приятелка, въпреки че все още го обичат силно.
Жените пичове ще си прехапят езика до кръв, но няма да споделят с никого колко много ги боли. Освен ако не се напият много! Жените пичове могат да пият. Много!
Жените пичове са с повредени лещи на очите – навсякъде виждат добро. Жените пичове носят дрехите на/от баба си. Жените пичове казват “Да го духаш” и “Обичам те! с еднаква страст. Жените пичове са крайни в работата си и безкрайни в (прошките към) приятелите си. Жените пичове могат да накарат изморените си, потъмнели очи да заблестят. Бурите в живота на жените пичове ги карат просто да пускат корените си още по-дълбоко. Жените пичове имат супер сила – те са жени!
Източник: unicusbulgaria.blogspot.bg