вторник, 18 август 2015 г.

Разхвърляни мисли за разхвърляни усещания



















        Имам всичко, което искам....имам сега...имам обич...имам любов...имам болка...копнеж...сила...слабост...спомени...тъга...носталгия...имам...всеки един отминал момент е подреден прецизно в съзнанието ми...с точност до милиметър...има симетрия...хубаво е да погледнеш нещата и от другия ъгъл..онзи различния, без който нищо нямаше да е толкова красиво...толкова важно...все едно да усетиш силата на закопчани върху ръцете ти белезници, а ключа да е до теб ...

30.01.2015г. / Dianne Dimitroff /
"Разхвърляни мисли за разхвърляни усещания"


Разхвърляни мисли за разхвърляни усещания

Беше си обещала никога повече да не се връща там. Бяха изминали две години оттогава...една Съботна сутрин се събуди и усети празнота в гърдите си...нещо липсваше...една малка част, която не можеше никой и нищо да запълни. Стана от леглото,  облече се и излезе...качи се в колата си и потегли...пътува дълго...наоколо беше пусто....само тя и мислите й...беше объркана...чувстваше се сякаш предава себе си...принципите си...обещанията си...спря колата и слезе от нея...пред погледа й се намираше къща на един етаж, просторна с огромна веранда и ............позабравена.
Запъти се към нея...извади ключа от чантата си и отключи входната врата...вътре беше тихо и прохладно...часовника на стената беше спрял на 15:30ч...спомените в главата й започнаха да се връщат, да си играят със съзнанието й, най-странното е, че имаше чувството, че нищо не се е променило....всичко беше както преди.
- "Възможно ли е това?" , помисли си тя и затвори очи.
След няколко секунди се обърна и се запъти към малката масичка до прозореца....погледа й се спря върху снимката под тоновете прах...взе я и остана неподвижна , вперила поглед в нея.
Толкова много й липсваше......изгубената част...онази уж забравена...усети една огромна тежест в гърдите си...нищо не беше се променило. До снимката имаше кутия. Беше я кръстила "Кутия за спомени"...отвори я , последното нещо, което беше оставила там бе една опаковка от шоколадов десерт....беше й го дал докато говореха нещо при последната им среща. Интересно беше как такава ситуация може да усили вкуса на най-обикновен десерт, който може да бъде купен от всеки един магазин, будка или от всяка една бензиностанция.
-"Господи, трябва да продължа напред! Не мога повече да продължавам така." , помисли си тя и тичайки излезе от стаята. Заключи бързо входната врата и се качи в колата си. На седалката до нея остави чантата си, от която се подаваше снимката....онази същата под тоновете прах...
11.01.2015г. /
Dianne Dimitroff/

 "Разхвърляни мисли за разхвърляни усещания"