събота, 25 март 2017 г.

Значение на релаксацията

"В състояние на релаксация / отпускане/ паметта, въображението, фантазията и интуицията са по-силни, отколкото в будно състояние.
За да повярваме в някоя мисъл, тя да стане истина за нас и наше убеждение, е необходимо да я повтаряме многократно в състояние на релаксация, да си я внушаваме така, че тя да се закодира дълбоко в подсъзнанието ни.
В това състояние, чрез самовнушение, ние можем да окажем лечебно въздействие върху вегетативната нервна система, която ръководи функциите на всички органи, и да постигнем:
успокояване на болките в главата и тялото; премахване на безсънието; нормализиране на функцията на всички органи и излекуване от функционални заболявания; лекуване на склероза, нормализиране на кръвното налягане; лекуване на алергии, засилване на имунната система.
Релаксацията има огромно въздействие върху духовния свят на човека. Тя може да се използва ежедневно за преодоляване на стреса. Чрез релаксация можем да преодолеем бързо стресовото състояние, да се освободим от напрежението и да възстановим нормалните функции на организма."

Източник:
"Енциклопедия на чувствата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар