петък, 26 юни 2015 г.

  • Рим - известен още като Вечният град или Градът на Седемте хълма - е разположен на реките Тибър и Аниене, Италия. Богатата му история, култура и изобилието от забележителности превръщат града в магнетична туристическа дестинация. Рим се посещава ежегодно от милиони туристи, които се докосват до различни исторически епохи, разположени на неголямо разстояние една от друга. Най-предпочитани от посетителите са хотелите, разположени в централната част на Вечният град, откъдето пеша или с помощта на метро могат да се обходят всички забележителности. 
  • Удивително творение на бароковото изкуство е популярният Фонтан ди Треви. Има поверие, което гласи, че ако хвърлиш монета през рамо във фонтана, някой ден пак ще се завърнеш в Рим. Хвърляхме монети и винаги се връщахме отново и отново. Фонтанът е истински шедьовър от вода и камък, който се намира в историческата част на града. Централното място на фонтана е заето от фигурата на Нептун, а около него са разположени две статуи на тритони. Фонтанът добива популярност във филма на Федерѝко Фелѝни - "Сладък живот".
  • Впечатлява и Римският колизеум - арената на зрелищата и смъртта, както и базиликата "Св. Петър" - свещено място за Римокатолическата църква.
  • За да разгледаш по-подробно Рим ти е нужен месец и дори повече. Но и седмица в Рим е от полза, за да се заредиш с положителна енергия за години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар