четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Ревност

   " Съпрузите се ревнуват взаимно, децата ревнуват родителите си, служителите-шефа си, шефовете- служителите си. Вечно затворен кръг. Много е трудно да се бориш с ревността. Тя е като цунами-появява се неочаквано и помита всичко по пътя си. Ревнивите хора често имат ниско самочувствие. Самочувствието трябва да се вдига. Трябва да повярвате , че вие сте най-добрият , най-сексапилният, най-умнният, най-интересният, най-оригиналният, най-големият професионалист. И ревността ще премине. Вярвайте на себе си и това ще ви научи как да вярвате и на другите. Което означава да не ревнувате.

   Трябва да ви кажа, че от ревността често страдат хора, които не могат да устоят на изкушенията. Те пренасят своя модел на поведение върху обекта си на ревност и рисуват в съзнанието си страшни картини. А както казват -  на страхаочите са големи. И в този момент някой опитен манипулатор заявява: "Не ми се искаше да ти казвам, но жена ти...Не, не, може би греша, но ми се струва, че беше тя." Край!

   От манипулация, предизвикваща ревност, марионетката може да се защити най-добре с помощта на метода " Уточняване " или чрез техниката "Аналитичен диалог".


Източник: "Как да манипулираме хората" - И.Зорин

Няма коментари:

Публикуване на коментар